NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

6 Eylül 2007

ODTÜ fizik bölümünde intihal

Dr. Kaan Öztürk

Türk bilimi için gururlu bir gün daha: İkisi ODTÜ Fizik bölümünde doktora yapan öğrenciler olmak üzere 15 Türk fizikçisinin intihal (aşırmacılık) yaptığı tespit edildi. Yazdıkları makaleler arXiv preprint sunucusundan kaldırıldı.

Haber 6 Eylül tarihli Nature dergisinde yayınlandı. Aboneliği olanlar için habere buradan erişilebilir. Haber bir ay kadar önce Ars Technica sitesinde bildirilmişti.

Sahtekarlık yine ODTÜ’nün dürüst fizikçileri tarafından ortaya çıkarılmış. İntihal listesinin en başında bulunan, biri 40, diğeri 29 makale yazmış görünen “genç dahiler”, doktora savunmalarında en temel soruları bile cevaplayamamışlar. Şüphelenen hocaların yaptığı araştırmada, işlerinin kesip yapıştırmadan ibaret olduğu ortaya çıkmış. Öğrencilere iki dönem uzaklaştırma verilmiş; geri dönmeleri de şüpheliymiş.

Listede görüldüğü gibi, intihalcilerin çoğu doktoralı fizikçiler, yardımcı doçentten dekana kadar uzanan bir yelpazede. Onlar da uzaklaştırılacak mı acaba? Sanmam, çünkü YÖK intihalcileri sever (bkz. Doğramacı ve Alemdaroğlu).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.