NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

13 Eylül 2007

İntihal iddialarına ODTÜ Rektörü'nden açıklama (AA)

Ankara - ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, aralarında ODTÜ'de doktora yapan iki kişinin de adının geçtiği "intihal" olayı ile ilgili olarak, "üzerlerine düşeni yaptıklarını, şu anda her iki kişinin de üniversite ile ilişkilerinin bulunmadığını" söyledi.

Akbulut, "intihal" olayında "ODTÜ'lü" oldukları kaydedilen iki öğrencinin, ODTÜ'de doktora eğitimi aldıklarını ancak, bu kişilerin ODTÜ'nün personeli ya da mezunu olmadıklarını söyledi İki öğrencinin Mersin Üniversitesinden mezun olduğunu dile getiren Akbulut, hocalarının, bu öğrencilerin çok sayıda teorik fizik dergisinde makale çıkardıklarını fark edip şüphe içerisine girdiklerini belirterek, "Yapılan taramada jüri üyeleri, bazı makalelerin 8-10 makaleden birer paragraf, birer formül alınarak bir araya getirildiğini belirlemişler" dedi.

Üniversite yönetmeliklerinde intihalle ilgili bir suç ya da cezanın olmadığını anlatan Akbulut, bu nedenle YÖK'e de bir mektup yazdığını, ayrıca öğrencilerden birinin TÜBİTAK'tan burs gibi bir ücret aldığından TÜBİTAK'ı da konuyla ilgili bilgilendirdiğini ifade etti.

Bazı yabancı hocaların mektupla bildirdikleri, "Bizim makalemizden aldıkları intihal değildir" yönündeki açıklamalarını hatırlatan Akbulut, "Biz, zaten yaptığımız taramada, o mektupları yazanların adını biliyorduk. Onlar da bu işin dolaylı parçası. Ben Amerika'daki ilgililere bu hocaların mektuplarını da ekleyerek tekrar mektup yazacağım. Onların makalelerinin de taranması gerekiyor. Portekiz, Yunanistan, Çin, Japonya gibi ülkelerdeki bu kişilerin de dolaylı olarak bu işin bir parçası olduklarına dair elimizde veriler var" dedi.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.