NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

13 Nisan 2011

Almanya'da 2. Doktora tezinde intihal Olayı

Hakan Yazanel
Silvana Koch-Mehrin hakkında doktora tezinde intihal yaptığı yönünde çıkan iddiaları incelediği belirtildi.
Tanınmış Alman üniversitelerinden olan Heidelberg Üniversitesi'nin, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Hür Demokrat Parti'li politikacı Silvana Koch-Mehrin hakkında doktora tezinde intihal yaptığı yönünde çıkan iddiaları incelediği belirtildi.
Heidelberg Üniversitesi sözcüsü Marietta Fuhrmann-Koch, Hamburger Abendblatt gazetesinde yer alan haberde, Koch-Mehrin'e hakkındaki suçlamaları hızlı bir şekilde açığa kavuşturmak istediklerini, üniversitede bir kurumun dün çalışmalara başladığını ve Koch-Mehrin'in 227 sayfalık doktora tezini inceleyeceğini belirtti.
İncelemenin hızlı, ancak gereken titizlikle yapılacağını ifade eden Fuhrmann-Koch, bu süreçte Koch-Mehrin'in görüşünü de alacaklarını kaydetti.
Koch-Mehrin ise, sözcüsü aracılığıyla, konu ile ilgili bir açıklamada bulunmayacağını ifade etti.
''VroniPlag Wiki'' adlı internet sitesinin iddiasına göre, Koch-Mehrin'in doktora tezinde 20 sayfada başka yerden alıntı yaptığı ve bunu tezinde belirtmediği kaydedildi.
Daha önce de Almanya eski Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg de hakkında çıkan intihal suçlamaları nedeniyle bakanlık görevinden istifa etmişti.
Guttenberg ile ilgili inceleme Bayreuth üniversitesinde devam ediyor. AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.