NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

28 Mayıs 2010

Özcan: İntihal iddialarında artış var

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, intihal iddialarında artış olduğunu belirterek, ''Herkes birbirinin intihal yaptığını iddia ediyor, ihbar ediyor'' dedi.
Yüksek Disiplin Kurulu sıfatıyla toplanan YÖK Genel Kurulu toplantısına ara verildiği sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Özcan, toplantıda, disiplin dosyalarının ele alındığını kaydetti.
İntihal ile ilgili dosya bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Özcan, dosyaların çoğunun intihal konusunda olduğunu ifade etti. Bu konudaki ihbarlara ilişkin soruya Özcan, ''İntihal iddialarında artış var. Herkes birbirinin intihal yaptığını iddia ediyor, ihbar ediyor. Bu dosyalara bakıyoruz. Elimizde bu konuyla ilgili 80-90 dosya bulunuyor'' yanıtını verdi.
Özcan, üniversite kontenjanlarının ne zaman netleşeceğinin sorulması üzerine de sayıların henüz belirlenmediğini söyledi. Konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Özcan, kontenjanların, 10 Haziran Perşembe günü yapılması planlanan Genel Kurul toplantısında ele alınmasının planlandığını kaydetti. Özcan, ''Üniversitelerin kontenjanlarında bu yıl çok artış olmaz. Geçen seneye göre daha az olur'' dedi.(AA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.