NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

4 Mayıs 2010

Mine G. Kırıkkanat - Bıyıkta seyrelen demokrasi (VATAN)

Bir gazete haberine bu kadar güldüğümü anımsamıyorum. Vatan Gazetesi Dış Haberler Müdürü Uğur Koçbaş’ı candan kutlarım: Tokyo Üniversitesi’nde yardımcı doçentlik yapan Serkan Anılır’ın doçentlik tezinden bilimsel projelerine her şeyi sahte ve uyanık Türk’ün kendisine almadığı diplomalar, kazanmadığı unvanlar, şampiyonluklar ile uzmanlıklardan oluşan bir özgeçmiş düzdüğü ortaya çıkmış.
Böylece Türkiye dünya çapında bir bilim insanından, Türk basını da... “Japonya’daki süper beynimiz, İlk Türk astronot adayı, Türk Bilim Adamı’nın Uzay Asansörü: ATA, Uluslararası alanda yıldızı parlayan Türk bilim adamı, Japonların Türk Samurayı ve O Türkiye’nin gönüllü turizm elçisi” başlıklarıyla umut bağladığı bir Türk büyüğünden mahrum kalmış oluyor.
Ama üzülmek için bir neden yok. Türkiye, sahtekârlık sektöründe büyüklüğün yoğunlukla buluştuğu en ileri ülke, üstelik ortaya çıkarılmasına bile gerek yok, çünkü zaten zirvede ve alta düşen hakikiliği tepeliyor!
Tokyo Üniversitesi Rektörü Junishi Hamada, dünyanın hakiki en büyük, 10 milyon tirajlı -ve ciddi- gazetesi Yomiuru Shimbun’a verdiği demeçte, doktora tezini iptal edip üniversiteden attıkları “büyük” Türk Serkan Anılır hakkında: “Şok içindeyiz. Bu inanılmaz bir durum. 130 yıllık (üniversite) tarihimizde hiçbir doktora tezini iptal etmedik, kimseyi görevden atmadık...” demiş. 
Vallahi o da üzülmesin, beterin beteri var; Türkiye’nin 87 yıllık cumhuriyet tarihi, düzmece doçentlik tezi iptal edilemeyen ya da edilmesine rağmen doçentlikle kalmayıp profesörlüğe kadar yükselen ve kovulması gerekirken ülkenin kaderine hükmeden sahtekârlarla dolu.
Hatta son zamanlarda, ülkedeki “en hakiki mürşit”, sahtecilik. Her alanda, her düzeyde, öylesine yaygın bir mürşide kavuştuk ki, artık hakikiymiş numarası bile yapmıyor, sahtekârlık. Değil mimar mühendis, ilkokul diploması olmayan müteahhit, yolsuz olan ulaştırmacı, hırsız olan maliyeci, soyguncunun hası milletin vekili, karartmacılar aydın, zaten katiller de kahraman olunca, faşistin önde geleni demokrasi havarisi, faşizme demokrasi diye övgü düzen basın bültencileri de gazeteci sayılıyor...>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.