NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

28 Nisan 2010

Hesabını kim verecek? (Cumhuriyet)

Türkiye Diyanet Vakfı skandala imza atan Helvacı’nın sorumluluğunu almadı
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Akçeşme, skandala imza atan Mustafa Helvacı’nın ‘bilgisini, görgüsünü geliştirmek için’ ABD’ye gittiğini, kendisine yardım etmek için burs verdiklerini söyledi. FIRAT KOZOK
ANKARA - Türkiye Diyanet Vakfı, vakıf bursuyla ABDye giden, 4 yıl sonra sahte doktora diplomasıyla Türkiyeye dönen Mustafa Helvacıyı savundu. Vakıf Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, Helvacıya 4 yıl boyunca burs verdiklerini doğrularken, rakamın 100 bin değil, 53 bin dolar olduğunu söyledi. Akçeşme, Helvacının doktorasının sahte çıkması konusunda da İyi niyetle gönderdik. Ama doktora çalışmalarını tamamlayıp tamamlamaması kendi takdiridirdedi. Akçeşme, Helvacıya ödenen bursların geri istenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
Türkiye Diyanet Vakfı, sahte doktora diplomasıyla gündeme oturan Mustafa Helvacı konusunda suskunluğunu bozdu. Gelişmelerden Cumhuriyetin haberleriyle bilgileri olduğunu söyleyen Vakıf Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, Helvacının Diyanet İşleri Başkanlığı Nakit Hesaplama Şubesinde görev yaptığı sırada burs için kendilerine başvurduğunu açıkladı.
Helvacının kendilerine başvurduğu sırada bu görevde 8. yılını doldurduğunu belirten Akçeşme, Kendisi aynı zamanda Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Astronomi ve Uzay Bilimleri Ana Bilim Dalında doktora öğrencisiydi. Ben doktoramı yapıyorum, araştırma için ABDye gitmek istiyorumdedi. Biz de hem Diyanetin personeli olması, hem de eğitimle ilgili bir proje olması nedeniyle kendisine olumlu yaklaştıkdedi.
53 bin dolar verdik
Helvacıya 1997 yılı ağustos ayından itibaren ayda 1100 TL burs verdiklerini anlatan Akçeşme, kendisine 4 yıl içinde toplam 53 bin dolar burs ödemesi yaptıklarını söyledi. Helvacının aldığı burs karşılığında 4 yıl sonra tekrar Diyanete döndüğünü ve zorunlu hizmetini yapmaya başladığını ifade eden Akçeşme, şöyle devam etti: Bu adam, bilgisini, görgüsünü geliştirmek için gitmiş, 4 yıl sonra gelmiş, 2001’de de görevine başlamış.
Konunun kamuoyuna bu şekilde yansımasının kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Akçeşme, Helvacının sahte doktora diploması vermesinin kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.
Akçeşme, Biz bu arkadaşa oradaki doktora çalışmalarına destek olmak için burs verdik. Doktorasını tamamlayıp tamamlamaması kendi takdiri. Bursun karşılığını da zorunlu hizmetle yapmışdedi.
Akçeşme, Helvacıya ödenen paranın geri alınması söz konusu değil mi, 53 bin dolar boşa gitmiş olmuyor mu sorusuna da İnşallah boşa gitmemiştir. İnşallah hayırlı işler yapar da boşa gitmediğini gösteriryanıtını verdi.
Mustafa Helvacı skandalını ilk kez gazetemiz yazarı Orhan Bursalı ortaya çıkarmıştı. Bursalı, haberinde Abdullah Gülün Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı sırasında özel kalem müdürlükleri, TÜBİTAKta başdanışmanlık yapan ve şimdi Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyesi olan Helvacının Diyanetten aldığı burs karşılığında sahte diploma teslim ettiğini bildirmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.