NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

26 Nisan 2010

Orhan Bursalı - Helvacı’nın İlişkileri (Cumhuriyet)

Diyanet Vakfından Güneş Sisteminin Mekaniği ve Ayın Yörünge Analizi konusunda doktora yapmak için ABD Kentucky Üniversitesine giden ve 4 yılı aşkın süreyle burs alan, ancak orada başka işlerle uğraşan, döndükten sonra Diyanet İşleri Başkanlığına sahte bir doktora tezi veren Yard. Doç. Dr. Mustafa Helvacı, halen Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyesi.
Helvacı, AKP iktidarı döneminde bakanlıklar arasında ve TÜBİTAKta neredeyse el üzerinde tutulup paylaşılamayan bir insan görünümünde! Nedenini araştırdığınızda, ilginç ilişkiler yumağı ile karşılaşıyorsunuz.
İlişkilerin merkezinde örneğin Birlik Vakfı var. Vakıf 1985te kurulmuş. Kurucular arasında, Mustafa Helvacı var, henüz 20 yaşında! Başka? İlginç isimler var, örneğin: Abdülkadir Aksu, Azmi Ateş, M. Bahaeddin Cebeci, Mehmet Zeki Akıncı, Ali Çokun, Cemil Çiçek, Ömer Dinçer, R. Tayyip Erdoğan, Zeki Ergezen, İsmail Kahraman... İsimlerin büyük çoğunluğu bugün Türkiyeyi yönetiyor!!!
Burada kilit isimlerden biri Mehmet Bahaeddin Cebeci. Gülün 58. Hükümetinde Başbakan Müşaviri (Daha sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gül 40 yıllık Kayserili arkadaşı Cebeciyi yanından ayırmıyor!).
Helvacı da o dönemde Başbakan Gülün özel kalem müdürü yapılıyor! Birlik Vakfı kardeşliğinin ötesinde bir aile bağı da var. Mustafa Helvacı eşi dolayısıyla Cebecilerle aile ilişkileri içinde.
Cebeciler, Helvacıya devlet içinde kapıları açan isimler!
Cebeciler dedim, bir tanıdık Cebeci daha var: Prof. Dr. Ömer Cebeci! Ömer Cebeci, TÜBİTAKın neredeyse gizli yöneticisi! Bilim Kurulu üyesi, TÜBİTAKın Bilim ve Teknik dergisinin baskısını, kapak konusu olarak Darwin konduğu için durduran, derginin içinden Darwini çıkartan ve dergiyi yeniden basarak büyük skandal yaratan kişi!
Helvacının Cebecilerle birlikte Malatyada maden işletmeleri var mı yok mu?
***
Diyanet İşleri, 2003te Mustafa Helvacıya, ver bakalım doktoranı, diyor!
Neden o kadar gecikiyor? Helvacı 2001’de Türkiyeye dönüyor? Diyanetin kadrosunda 2004 yılına kadar çalışıyor.
Helvacı, sahte bir doktora veriyor, Bilgisayar diskleri hasara uğradı komik gerekçesiyle!
Diyanette ilgililerin bu dosyayı doktora olarak nasıl kabul ettiklerine akıl sır erdirmek mümkün değil! Büyük bir olasılıkla, Helvacının arkasındaki güçlü dinsel ilişkiler nedeniyle, bu sahte tezi doktora olarak kabul edip dosyayı kapatıyorlar! Ama bir yandan da Helvacıyı maaşla besleyip duruyorlar!
Çok ayıp!
Helvacının Akdeniz Üniversitesinde göreve başlaması da büyük bir olay!
***
Dünkü gazetemizde yayımlanan Diyanet bursu ile sahte doktora konulu haberde, iki minik yanlışı düzeltmek isterim. Birincisi, Yard. Doç. Dr. Mustafa Helvacı için birinci sayfadaki anonsta TÜBİTAK Başdanışmanı demişim, aslında Başkan danışmanı olacaktır ki yazıda böyledir.
İkincisi, yazı içinde verdiğim orijinal alıntıda tezin kayıtlı olduğu ve bozulduğu ileri sürülen ortamın bilgisayar diskleri olarak geçmesine rağmen, haberde CD diye geçiyor. Helvacının seyahat sırasında aşırı manyetik ortama maruz kaldığından bozulmaya uğramış..” diye tarif ettiği ve bilgisayar diskleri dediği, herhalde disketler olabilir. Bilgisayar disklerinden hard diski mi kastettiği de bilinmiyor. Ayrıca, bilgisayar diskleri diye bir deyim de bulunmuyor!
Bu arada, haber içinde belge 6 ve belge 7 diye geçen belgeler yer darlığından basılamadı. Bu belgeler Kentucky Üniversitesinden, Helvacının tez danışmanı Moshe Elitzur ve Fizik Bölümü Başkanı Joe Bril ile yapılan e-posta yazışmalarını içeriyor. Elitzur, verdiği yanıtta, Helvacının tez danışmanı olmadığını, Joe Bril de Helvacının üniversitelerinde kayıtlı olmadığını açıklamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.