NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

15 Ekim 2012

İstifa Edecek Mi? Federal Eğitim Bakanı Schavan’a intihal şoku (ZAMAN Almanya)

TAYFUN GİRGİN (Berlin)
Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) ve Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan’ın 32 yıl önce Düsseldorf Üniversitesi Felsefe Fakültesi’nde yazdığı “Kişi ve Vicdan” konulu tezini Düsseldorf Üniversitesi, iddialar üzerine incelemeye alarak, tezin bazı bölümlerinde ‘kasıtlı aldatma’ yapıldığını ortaya çıkardı.
Anonim intihal avcılarının Schavan’ın doktora tezinde temiz bir çalışma sergilemediğini iddia etmesinden sonra Spiegel’de yayınlanan bir habere göre Düsseldorf Üniversitesi’nde yapılan incelemede Schavan’ın doktora tezinin bazı yerlerinde intihal yöntemleri kullandığı sonucuna varıldı.
Önümüzdeki Çarşamba günü Düsseldorf Üniversitesi’nden üç profesör, iki bilimsel araştırmacı ve bir de öğrenci temsilcisinden oluşan komite toplanacak. Komite daha sonra aldığı kararı fakülte danışma kuruluna sunacak ve kurul Schavan’ın doktora unvanını elinden alıp almamaya karar verecek.
Schavan’ın sözcüsü ise, Bakan’ın Düsseldorf Üniversitesi’nin raporundan haberdar olmadığını belirterek, Schavan’ın “Hakkımda yapılan iddialar beni derinden etkiledi. Fakülte bana fırsatını verdiği anda dikkatli bir inceleme sonrasında açıklamada bulunacağım.” sözlerini aktardı.
Düsseldorf Üniversitesi ise Schavana yanıt olarak, “Bu süreci takip eden organlar hiçbir zaman kamuoyuna yorum yapmadı veya spekülasyonlara girmedi ve girmeyecektir de.” açıklamasını yaptı.
Annette Schavan’ın 1980 yılında Düsseldorf Üniversitesi’ne sunduğu 351 sayfalık doktora tezi aradan geçen 32 yıl sonra yeniden aynı üniversite tarafından incelemeye alındı. Bakan Schavan’ın tezinde kaynakların tamamını listelemediği ve bazı bölümlerde kaynakları gizlediği öne sürülüyor. İddiaların doğru çıkması halinde Schavan’ın istifası gündeme gelebilecek.
Daha önce de Federal Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg benzer bir intihal skandalı sonucu görevinden istifa ederek Almanya’dan ayrılmıştı. Hıristiyan Sosyal Birlik Parti CSU’lu politikacı, ardından Amerika’ya yerleşerek çalışmalarına burada devam edeceğini açıklamıştı.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.