NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

4 Mayıs 2012

Almanya İntihalle Çalkalanıyor (CHA)

Almanya'da siyasiler hakkındaki ardı kesilmeyen intihal suçlamalarına bir yenisi daha eklendi.
Bir internet blog sitesinde Federal Eğitim Bakanı Annete Schavan'ın 1980 yılında Düsseldorf Üniversitesi'nde yazdığı doktoranın büyük bir kısmının başka kişilerin fikirleri olduğu ve bakanın yeterince kaynak göstermediği öne sürüldü. İddianın sahipleri, yayımladıkları internet sitesinde, Schavan'ın yazdığı 325 sayfanın 56'sının intihal olduğunu savunuyorlar.
Düsseldorf Üniversitesi'nde bir komisyon, iddiaları araştırmak için haftaya toplanacak. Bakan Schavan'ın ise bu suçlamalar hakkında en kısa zamanda açıklama yapması bekleniyor.
Almanya'da Federal Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, doktora tezinde intihal yaptığının ortaya çıkmasından sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. Almanya eyaletlerinde çok sayıda bakan da benzer iddialarla gündeme gelmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.