NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

15 Eylül 2015

Dr Tansu KÜÇÜKÖNCÜ (*) - Ahmet Yıldırım Ege Üniversitesi'ne geri döndü


% 100 ÇALINTI matematik doktora tezi iptal edilen 125 SCI makale sahibi Ahmet Yıldırım Ege Üniversitesi'ne, Gediz Üniversitesi Makina mühendisliği doktora öğrencisi olarak geri döndü. 
Türkiye akademisini kuşatan dokunulmaz akademik sahtekarlar için çok sevindirici. Dokunulmazlıkları bir kez daha gösterildi.  
Ahmet Yıldırım'ın tek kaynaktan blok halde “% 100 ÇALINTI” matematik doktora tezi, akademik sahtekarlığın dibidir ve daha ötesi yoktur. 
Ahmet Yıldırım'ın adını Ege Üniversitesi Matematik Bölümü' nün internet sayfasında Uygulamalı Matematik araştırma görevlisi şeklinde görebilirsiniz. 
Ahmet Yıldırım, TÜBİTAK doktora sonrası araştırma bursuyla Amerika'dayken Mart 2012'de Ege Üniversitesi'nce “istifa etmiş” sayılarak işten atılmış. Atıldıktan sonra 2-3 ay daha TÜBİTAK bursuyla Amerika'da kalmış. Ahmet Yıldırım'ın “istifa etmiş” sayılarak işten atılmasının iptal edilerek geri döndüğü anlaşılıyor. Geri dönmesinin detaylarına dair belgelere ulaşabilirsek paylaşırız. 
2013 sonlarında, 2012 tarihli bir Danıştay üst kurul kararından ve buna dayanarak YÖK'ün tüm üniversitelere gönderdiği (30 Eylül 2013) “akademik sahtekarlıklara ceza vermeyin” yazılarından tesadüfen haberdar olunmasının ardından “akademik sahtekarlıkların serbest hale gelmesi” basında da tartışılmıştı
Tepkiler üzerine YÖK, yönetmelik değişikliği ile bu sorunu çözdüğünü duyursa da inandırıcı bulunmamıştı. Ahmet Yıldırım'ın atıldığı Ege Üniversitesi'ne geri dönebilmesi de YÖK'ün sorunu çözmediğini gayet açıkça gösteriyor. 
Geri dönmesiyle birlikte Ahmet Yıldırım'a Mart 2012'den itibaren maaşlarının (kaba hesapla 110.000 TL'nin üzerinde) faiziyle birlikte toptan ödenmesi gerekiyor. 
Ege Üniversitesi ve YÖK, her aşamada direnç gösterdiği ve yapması gerekenleri yapmadığı için Ahmet Yıldırım, geri dönebildi. 
Kitapta, makalede, sci makalede, tezde akademik sahtekarlık (intihal vd) yapılması, birbirinden farklı durumlar. Bunlar sayesinde haksız işe girilmesi, akademik kadro ve etiket edilmesi, daha da farklı. 
Ahmet Yıldırım, “% 100 ÇALINTI” matematik doktora tezi vererek matematik doktora diploması elde etti. SAHTE doktora diploması, sahte belge. Diğer sahte diploma türleri ile bunun arasındaki fark, çok daha profesyonelce olması. Nitekim Ege Üniversitesi, Ahmet Yıldırım'ın SAHTE doktora diplomasını iptal etti. Fakat Ahmet Yıldırım hakkında sahte belge sahibi olması nedeniyle disiplin işlemi yapması gerekiyordu, yapmadı ; ceza işlemi yapması gerekiyordu, yapmadı ; yardımcı doçent olarak işe başlatılmasını iptal etmesi gerekiyordu, etmedi ; SAHTE doktora diploması ile yardımcı doçent kadrosu elde etmesi nedeniyle disiplin işlemi yapması gerekiyordu, yapmadı ; ceza işlemi yapması gerekiyordu, yapmadı ; ısrarla yapmamakta direndi. 
Ege Üniversitesi internet sitesindeki akademik personel bilgilerine göre Ahmet Yıldırım, bir yardımcı doçent
Ahmet Yıldırım'ın, çoğuna doktora öğrencisiyken 4 günde 1 sci makale hızıyla sahip olduğu, 125 kadar sci makalesi var ; Ege Üniversitesi, bunları yayından attırmayla (retraction) uğraşmamak için ısrarla direndi ; Ahmet Yıldırım'ın 1 tek ÇALINTI sci makalesi yayından attırılabildi, onu da akademik aktivistler attırdı. 
Danışman Turgut Öziş'in en başından beri Ahmet Yıldırım'ı ÇALINTI doktora tezi vermeye yönledirdiği, yani Ahmet Yıldırım'ın başını onun yaktığı, o kadar açıktı ki, buna rağmen Ege Üniversitesi, uzun süre hiçbir şey yapmamakta direndi ; ardından “kınama” cezası ile geçiştirdi. 
Ege Üniversitesi'nin Ahmet Yıldırım'ın tek kaynaktan blok halde “% 100 ÇALINTI” doktora tezini inceleyip iptal etmesi, nasıl olduysa (!?) 2.5 yıl sürmüş (16/06/2010 .. 10/12/2012). Alman aktivistler, 150'den fazla ÇALINTI doktora tezini internette duyurup rapor etti. Bunlardan 30 kadarı, 2 hafta ile 6 ay arasında değişen sürede iptal edildi. 
Ahmet Yıldırım, doktora tezinin iptal edilmesi süreci başladığında “doktora sonrası araştırma bursu” için TÜBİTAK'a başvurmuş ; Ege Üniversitesi, TÜBİTAK'a doktora tezini iptal etmek üzere olduğundan bahsetmemiş, ve gitmesine izin vermiş, ve yurtdışındayken maaşını tam olarak ödemiş (kaba hesapla 27.000 TL'den fazla). Ahmet Yıldırım, 2-3 ayı Ege Üniversitesi'nden atıldıktan sonra olmak üzere, 9 ay TÜBİTAK yurtdışı doktora sonrası bursuyla Amerika'da kalmış. 
TÜBİTAK, uzun süre hiçbir şey yapmamakta direndi ; ardından “mecburi hizmet yapmadığı” gerekçesiyle bursu (kaba hesapla 37.500 usd (= 110.000 TL'den fazla) faiziyle birlikte Ahmet Yıldırım'dan Amerika'dan dönmesinden 2.5 yıl sonra geri istedi
TÜBİTAK Yurt dışı doktora sonrası araştırma bursu, adından da açıkça anlaşıldığı üzere ilk koşul “doktora diploması”na sahip olmak. TÜBİTAK, “nitelikli dolandırıcılık” nedeniyle Ahmet Yıldırım hakkında savcılığa şikayetçi olmamakta ısrarla direndi. 
TÜBİTAK'a göre, sonradan, üstelik bursun süresi dolmadan, iptal edilen “% 100 ÇALINTI” doktora tezi ve doktora diploması ile, üstelik iptal edilme süreci başladıktan sonra hileyle haksız TÜBİTAK bursu almak “ETİK İHLALİ DEĞİL” ! 
Mehmet Çelik (TÜBİTAK başkan vekili) imzalı yazıda (04 Haziran 2015, sayı : 114119, Hukuk Hizmetleri Başkanlığı'na hitaben) aynen böyle yazıyor : 
Konu : Etik ihlali inceleme sonucu 
.... Dr. Tansu KÜÇÜKÖNCÜ'ye ait dilekçeler, TÜBİTAK Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu (AYEK) tarafından değerlendirilmiştir.  
Konu, Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nden gelen ek bilgiler ve raportör görüşleri de dikkate alınarak Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu'nca incelenmiş “Dr. Tansu KÜÇÜKÖNCÜ'nün Ahmet YILDIRIM hakkındaki şikayeti kapsam dışı olduğundan konunun işlemden kaldırılmasına” karar verilmiştir.” 
TÜBİTAK Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Yönetmeliği'nin “Kapsam” başlıklı 2. maddesi şöyle: “Kapsam MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik; 
a) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna desteklenmek üzere önerilen, sonuçlananlar da dâhil Kurum tarafından desteklenen veya Kurum birimlerince yürütülen projeler ile diğer destek, teşvik ve ödül faaliyetlerine ilişkin veya bunlarla ilgili, 
b) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından yayımlanmış veya Kuruma yayımlanmak üzere gönderilmiş bulunan her türlü yayınla ilgili, 
c) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun iş ve değerlendirme süreçlerinde yer alan panelist, moderatör, hakem, raportör, danışman, izleyici, editör gibi görevlilerin bu görevlerinden kaynaklanan etik konularının değerlendirilmesi ile ilgili iş ve işlemleri kapsar.” 
TÜBİTAK ve Etik Kurulu ve kaynaklarının kullanımına dair yorumu, okuyucuya bırakalım. 
Burs başvuruları reddedilen gayet düzgün akademisyenlerin bulunduğunu ve TÜBİTAK'a karşı dava açmak zorunda kaldıklarını hatırlatalım. 
Ahmet Yıldırım'ın TÜBİTAK burslusu olarak bulunduğu University of South Florida adresli çok sayıda sci makalesi olmakla birlikte, bunlar arasından TÜBİTAK'tan burs aldığından bahseden yok. 
Ahmet Yıldırım, TÜBİTAK'ın geri ödemesini istediği “doktora sonrası araştırma bursu” nu, ödedi mi? ödeyecek mi? yoksa “% 100 ÇALINTI” matematik doktora tezi “İPTAL EDİLMİŞ” araştırma görevlisi olarak artık Ege Üniversitesi Matematik bölümünde çalışarak mı ödeyecek? MEÇHUL. 
Yukarıda anlatılanlardan sonra “% 100 ÇALINTI” matematik doktora tezi İPTAL EDİLEN Ahmet Yıldırım'ın İzmir'deki Özel Gediz Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde doktora öğrencisi olabilmesinde şaşılacak bir şey yok. Doktora programı Manisa Celal Bayar Üniversitesi'yle ortak kurulmuş, hocaların yarısı oradan. 
Mühendislik birikimi “sıfır” olan Ahmet Yıldırım, “bilimsel hazırlık” aşamasına tabi tutuldu mu? doğrudan doktoraya mı başlatıldı? diploması iptal edilen Ege Üniversitesi Matematik doktora programında aldığı dersler, buradaki dersler yerine sayıldı mı ? MEÇHUL. 
Ahmet Yıldırım'ı, burada doktora programına kimler aldı? buradaki doktora tez danışmanı kim? MEÇHUL. 
Ahmet Yıldırım, Amerikan Columbia Universitesi'ndeki “UYDURMA” kimya doktora tezi İPTAL EDİLEN Gebze Teknik Üniversitesi'nin favori akademik sahtekar yardımcı doçenti Bengü Sezen'in yolundan gitmeye çalışıyor. 
Akademik sahtekarlık, Türkiye akademisinin resmi politikası olarak gayet aleni bir şekilde uygulanıyor. Akademik sahtekarlar korunuyor, teşvik ediliyor, ödüllendiriliyor. Akademik sahtekarların tekerine çomak sokanlara ise eziyet ediliyor, saldırılıyor. Kısaca, Türkiye akademisi, buraya çöreklenen veya uzaktan buradakilerle iş çeviren yabancılar dahil, akademik sahtekarlar için cennet, dürüstler içinse cehennem. 
Yukarıdaki hikayesinden tahmin edebileceğiniz gibi, Ahmet Yıldırım, sıradan bir akademik sahtekar değil. “Ahmet Yıldırım kimlerdendir ki sıradan değildir”in cevabı, Ahmet Yıldırım, Turgut Öziş, İzmir Gediz Üniversitesi ve Makina Mühendisliği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Makina Mühendisliği, TÜBİTAK ve kısmen Ege Üniversitesi, bunların kesişiminde. Keşisimi farketmek zor değil. Biraz daha iz sürerseniz, o “kimler” arasında Ahmet Yıldırım gibilerin çok olduğunu, akademik sahtekarlığın, yayılma ve etkili pozisyon kapma politikalarının temelini oluşturduğunu, bu konuda “diğer kimler”den biraz önde olduklarını görürsünüz. 
Türkiye akademisiyle iyice özdeşleşen Ahmet Yıldırım'ı yaz yaz, bitmeyecek. 
Türkiye akademisi, aynı tas aynı hamam dibe doğru gittikçe Ahmet Yıldırım'ı yazmaya devam etmek gerekecek. 
(*) Dr Tansu KÜÇÜKÖNCÜ : 2001 başından beri “elverişli eko sisteme yerleşen bakteri kolonisi benzeri hızla çoğalan zehirli sarmaşık gibi ülkemiz üniversitelerini kuşatarak boğan, çürüten, kokutan, ve çökerten” “akademik sahtekarlık gelenekçileri”ne karşı insan hakları mücadelesi vermektedir.

7 yorum:

  1. ARTIK TÜM TEZLERİ İNCELİYECEK BAĞIMSIZ BİR KURUM KURMAMIZ VE YURT DIŞINDAKİ BENZER KURUMLARLA DA İŞBİRLİĞİNE G ÜRÜŞMEMİZ KAÇINILMAZ OLMUŞTUR.ŞİKAYET YERİNE HUKUK YOLLARINI DA KULLANMAK GEREKECEKTİR.TÜRKİYE HIRSIZLARIN ÜNVAN KAPTIĞI ,ÇOĞUNLUK SAĞLADIĞI "TÜMSEKSİTE"LERE LAYIK DEĞİLDİR.ÖNERİLERİ TOPLAYALIM,DÜZGÜN GERÇEK BİLİMCİLERLE ÖRGÜTLENMEK BİLİNCİNİ YAYMAK TEMEL GÖREVİMİZDİR.SEVGİMLE..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Burçin hanım alan kitabı yazmak çok kolaydır, ingilizceden tercüme edin önemli noktaları belrtin tamamdır. Ama bu kişi hırsız ın önde gidenidir. Etik Bilim kurulu tüm makalelrini inceliyp çalıntı olduğunu ortaya koymuşlar, önemli olan önce bir makalesini ve çaldığı makaleyi okuyun. Boş gençlik

      Sil
  3. Yorumları neden siliyorsunuz? Bu etik mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küfür ve hakaret içeren yorumlar yayınlanmıyor. Yayınlanan yorumlar ise ancak yazarı tarafından silinebiliyor.

      Sil
  4. Ayrıca, yorumları onaylandıktan sonra yayınlıyorsunuz. Beğendiğinizi yayınlayıp, beğenmediğinizi yayınlamıyor musunuz? Peki bu ETİK Mİ etikçi kardeşlerim?

    YanıtlaSil
  5. Yazdıklarımın tümünün ekran kopyasını aldım. Yayınlamadığınız taktirde yalan ve iftira içerikli haber ürettiğiniz için sizlerin hakkında suç duyurusunda bulunacağımı arz ederim efendim...Görüşmek üzere etikçi kardeşler...

    YanıtlaSil

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.