NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

19 Şubat 2023

Dr. Tansu KÜÇÜKÖNCÜ(*) - Futbol MHK yeni başkanı Lale Orta ve sahte doçent Murat Korkmaz

Lale Orta, kadın futbol hakemi, futbol Milli Hakem Kurulu (MHK) yeni başkanı; işletme lisans mezunu, beden eğitimi yüksek lisans ve doktora mezunu ; Mart 2015'te yönetim ve strateji alanında doçent, 2020'de profesör oldu, hangi alanda belli değil.

Öncelikle bu yazıda yazdıklarımı koruyan Yargıtay 19. Ceza Dairesi'nin E 2017-6382 K 2018-8575 tebligname no: KYB-2017-69043 sayılı 12 Temmuz 2018 tarihli 6 sayfalık Kanun Yararına Bozma kararını hatırlatayım. Yargıtay, bu kanun yararına bozma kararı ile dedi ki : “Sahte Doçent (Hakan) Murat Korkmaz'ın profesörleri sitesi sansürlenemez !”.

“Sahte Doçentin Profesörleri” sitesini koruyan bu kanun yararına bozma kararını anlatmıştım ve sahte doçentin profesörlerinden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yeni rektörü ve rektör yardımcısından bahsetmiştim.

TÜBİTAK, sahte doçent Murat Korkmaz ve sahte doçentin profesörleri ve akademik dergileri ve akademik konferansları hakkında 40 sf rapor hazırladı (03 Mayıs 2019) ve YÖK'e gönderdi ; YÖK de Üniversitelerarası Kurul'a (ÜAK) ve tüm üniversitelere gönderdi. Sahte doçent Murat Korkmaz'ın 20 civarı akademik dergisi ve 20 civarı akademik konferansı vardı. Dergilerinden bazıları TÜBİTAK ULAKBİM indeksindeydi ve doçent olmak için geçerliydi. TÜBİTAK, bu dergileri ULAKBİM indeksinden attı. “Konferanslarımız doçent olmak için geçerli” diyorlardı. Sahte doçent Murat Korkmaz ve sahte doçentin profesörleri, başkasına aitmiş gibi göstererek ve “hala doçent olmak için geçerli” olduğunu söyleyerek bu konferansları devam ettiriyorlar.

Hürriyet gazetesi, sahte doçent Murat Korkmaz'ı ve hakkındaki TÜBİTAK raporunu “Akademide ‘oto yıkamacı’şoku” başlığıyla yarım sayfa manşet haber yaptı. (10 Haziran 2019) Sahte doçent Murat Korkmaz, aslında oto yıkamacılık yapıyordu.

Lale Orta'nın 2015'te doçent olmadan önce (2012 .. 2014 arasında) “uluslararası hakemli dergilerde” dediği 11 makalesinden 7 tanesi sahte doçent Murat Korkmaz'ın dergilerinde, diğer 2 tanesi sahte doçent Murat Korkmaz'la ortak (2 yazarlı). Yani, doçent olmak için kullandığı 11 makalesinden 9 tanesi ya sahte doçent Murat Korkmaz'ın dergilerinde ya sahte doçent Murat Korkmaz'la ortak. “Uluslararası hakemli dergilerde” dediği 1 makalesi sahte doçent Murat Korkmaz'la ortak (3 yazarlı; 2 yazarlı ortak makale ile başlığı aynı !).

Sahte doçent Murat Korkmaz'ın 350'den fazla makalesi var ve Lale Orta gibi onlarca kişi, sahte doçent Murat Korkmaz'la ortak makalelerle doçent ve profesör oldu. Burada anlattıklarım, buzdağının su yüzeyinde görünen kısmından küçük bir manzara sadece.

Sahte doçent (Hakan) Murat Korkmaz kimdir? (bkz. sahte doçent Murat Korkmaz hakkında 40 sfTÜBİTAK raporu

Kimlik kaydında yazan isim : Murat Korkmaz

Kullandığı isimler : Murat Korkmaz, Hakan Murat Korkmaz, H. Murat Korkmaz (Bazen bu isimleri aynı anda aynı ortamda kullanarak 2-3 farklı kişiymiş gibi davranmaktadır : Boğaziçi Üniversitesi'nde doçent doktor Hakan Murat Korkmaz, Paris – Fransa'da The International Council for Science (ICSU)'ta doçent doktor Hakan Murat Korkmaz, özel şirkette çalışan Murat Korkmaz gibi)

Kendini tanıtırken kullandığı akademik ünvanlar : doktor, doçent doktor, profesör

Kendini tanıtırken halen “doçent doktor” olarak çalıştığını söylediği kuruluşlar :

- Boğaziçi Üniversitesi'nde doçent doktor ;

- TÜBİTAK'ta doçent doktor ;

- Paris – Fransa'da The International Council for Science (ICSU)'ta doçent doktor

Sahte doçent Murat Korkmaz'ın researchgate sayfası (Eylül 2012'de açtığı anlaşılıyor, Ocak 2022'ye dek 93 makalesini listelemiş - silinme ihtimaline karşı : kopyası ) :

Kendini Çankırı Karatekin Üniversitesi Çankırı Meslek Yüksek Okulu'nda hoca olarak da tanıtıyor. Buradaki fotoğraf da sahte, kimlik hırsızlığı yapmış :

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'ndaki Murat Korkmaz isimli hocanın fotoğrafını ve üniversite adresini kullanmış ; fotoğrafını kullandığı hocanın buna itiraz etmemesi ise çok tuhaf ! Listelediği makalelerin hepsi sahte doçent Murat Korkmaz'a ait, Çankırı Üniversitesi'ndeki Murat Korkmaz'la alakası yok.

Sahte doçent Murat Korkmaz, TÜBİTAK yetkilileriyle yaptığı sözlü görüşmelerde kendini bazen doktor, bazen doçent doktor, bazen profesör, bazen Thomson Reuters Web of Science veritabanı Türkiye Danışma Kurulu üyesi olarak tanıtıyor. TÜBİTAK, bunları doğrulatmak için YÖK'e ve Thomson Reuters'e soruyor : hiçbirinin doğru olmadığı ve “Thomson Reuters'in böyle bir kurulu bile olmadığı” cevaplarını alıyor.

TÜBİTAK yetkilileri, sahte doçent Murat Korkmaz'ın dergilerinin editörlerinin ve kurul üyelerinin sahte doçent Murat Korkmaz'ın dergilerinde çok sayıda makalelerinin olduğunu farkediyor ve toplu halde araştırma ve yayın etiği ihlalleri yaptıklarından şüpheleniyor.

Dolandırıcılıktan çok sayıda sabıkası var. Bana hakaret ettiği için de mahkeme ceza verdi, o sırada dolandırıcılıktan 3 yıl hapis yatarken şartlı tahliye edilmiş durumdaydı. Mahkemenin, verdiği cezayı ve tahliye şartının bozulduğunu, 3 yıl hapse atan mahkemeye göndermeyi ihmal etmesi nedeniyle, yeniden hapse atılması için savcı kararı temyiz etti. Mahkemeye “psikiyatrik ilaçlar kullandığına ve bazen kendini kaybettiğine ve kendini kaybettiğinde neler yaptığını hatırlamadığına” dair beyanları var.

Doçentlik belgesi : yok !

Doçent olarak herhangi bir üniversitede çalışmışlığı : yok !

Herhangi bir üniversitede akademisyen olarak çalışmışlığı : yok !

Herhangi bir üniversitede çalışmışlığı : yok !

Boğaziçi Üniversitesi'nde çalışmışlığı : yok !

TÜBİTAK'ta çalışmışlığı : yok !

Paris – Fransa'da The International Council for Science (ICSU)'da çalışmışlığı : yok ! ICSU yetkilisi yalanladı !

Ayrıca sahte doçent (Hakan) Murat Korkmaz, bazı dergi ve konferanslarının International Council for Science (ICSU) tarafından desteklendiğini iddia etmektedir ; ICSU yetkilisi bunu yalanladı !

Dr Orhan Altan (yönetici : International Council for Science (ICSU), Paris, France ; profesör, İstanbul Teknik Üniversitesi) dedi ki : “Hakan Murat Korkmaz, International Council for Science (ICSU)'da çalışmıyor, tüm personelimizin listesi burada. 2011'den beri International Council for Science (ICSU) yöneticisiyim. International Council for Science (ICSU)'da Hakan Murat Korkmaz'la hiç karşılaşmadım.

Öğrenim durumu :

- Doktora diploması : yok !

- Yüksek lisans diploması : yok !

- Lisans diploması : olup olmadığı bilinmiyor !

***

(*) Dr Tansu KÜÇÜKÖNCÜ : ODTÜlü. 2001 başından beri “elverişli eko sisteme yerleşen bakteri kolonisi benzeri hızla çoğalan zehirli sarmaşık gibi ülkemiz üniversitelerini kuşatarak boğan, çürüten, kokutan, ve çökerten” ve “danışmanından rektörüne ve YÖK'üne kadar, doktora diploması satmayı en doğal hakları olarak gören” “akademik sahtekarlık gelenekçileri”ne karşı insan hakları mücadelesi vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar


  • İntihal = Ahlaksızlık (Hürriyet)

    Melis Alphan İddiaya göre “şifreli kitapçık” meselesinin “kahramanı” ÖSYM Başkanı intihalci çıkmış, yani vaktiyle akademik hırsızlık yapmış.Dr. Ginsparg vaktiyle yüreğimize su serpmiş, intihalin bilime pek etkisi olmadığını, intihalcinin zaten bilime katkısı olmayacağını ifade etmişti. İyi de ya o... DEVAMI>>

  • Sibel Oral - İntihal etme ne olur! (Sabit Fikir)

    İntihal, yani aşırma, hırsızlık... Bir başkasının yazmış, yaratmış olduğu herhangi bir fikri, özgün içeriği kaynak göstermeden ve hatta bırakın kaynak göstermeyi kendi fikrinizmiş gibi ortaya çıkarmak intihalin ta kendisi. Türkiye’de, edebiyatımızda, yıllardır intihal sözler, şiirler ve hatta hikây... DEVAMI>>

  • EMO‘DAN SAHTE MÜHENDİS UYARISI

    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASIElektrik Mühendisleri Odası (EMO) olarak, Kasım 2010 tarihinden itibaren üniversitelerden son 10 yıla ait mezun listelerini talep eden yazımıza; meslek alanımızdaki bölümlerde öğretim yapan 68 üniversitenin 57‘sinden yanıt verilmiştir. Bu mezun listeleri ... DEVAMI>>

  • Prof. Dr. Haluk Şahin - İntihal ya da bilimsel intihar…( FarklıHaber8 )

    “İntihal” kelimesi bana hep Ahmet Haşim’in şiirlerden kovulmuş hüzünlü bir kelimeymiş gibi gelir. Oysa hiç de romantik olmayan ağır bir bilimsel suçun adıdır. Bazen “aşırmak”, “kopyalamak”, “çalmak” gibi Türkçe karşılıklarla ifade edilse de “intihal” kelimesine ihtiyacımız var. Tıpkı İngilizce konuş... DEVAMI>>

  • ÖSYM Başkanı Ali Demir'in intihalle imtihanı (tv8)

    ÖSYM Başkanı Ali Demir, Alman Peter Latzke'nin yazdığı makaleleri 1990 yılında Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisinde kendi yazmış gibi gösterdi. İntihalin fark edilmesi üzerine Demir 'özür' yazısı yayımladı. >>> ÖSYM Başkanı Ali Demir'in intihalle i... DEVAMI>>

  • Dr. Kaan Öztürk - Para karşılığı hızlı bilimsel yayın

    Akademik yayınlarda parayı bastırana ekspres yol açılabilir mi? Bazı dergiler ek ücret karşılığı olağanüstü hızlı inceleme garantisi ve hızlı yayın imkânı sağlıyor.Araştırmacıların ve yayınların sayılarının artmaya başladığı 1940′lardan beri kullanılan “peer review” sisteminde bilimsel dergilere ... DEVAMI>>

  • Bilim ve Mühendislik Etiği İTÜ’de Tartışıldı

    İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bilim ve Mühendislik Etiği" ana temalı panel İTÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Usta’nın açılışını yaptığı panel... DEVAMI>>

  • İTÜ'de "Bilim Etiği" Tartışıldı

    İntihallerin gündeme geldiği bilim dünyasında bilimsel sahtekârlıklar düzenlenen panelde tartışıldı.İstanbul Teknik Üniversitesi'nde "Bilim ve Mühendislik Etiği" başlığıyla düzenlenen sempozyumda öğretim üyeleri görüşlerini açıkladı. Panelde konuşan Prof. Dr. Tayfun Akgül, sahtecilik ve intihalle il... DEVAMI>>

  • Almanya'da 2. Doktora tezinde intihal Olayı

    Hakan YazanelSilvana Koch-Mehrin hakkında doktora tezinde intihal yaptığı yönünde çıkan iddiaları incelediği belirtildi.Tanınmış Alman üniversitelerinden olan Heidelberg Üniversitesi'nin, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Hür Demokrat Parti'li politikacı Silvana Koch-Mehrin hakkında doktora t... DEVAMI>>

  • KOPYALA-YAPIŞTIRCILAR DİKKAT! : ‘Nasılsa yapılmışı var’ deyip aşırmayın (Hürriyet)

    Hayriye MENGÜÇ /Hürriyet KAMPÜS Akademik çevreleri uzun zamandır meşgul eden intihal-aşırma konusunu, lisans ve yüksek lisans tezleri düzeyinde ele aldık. Tez danışmanları, yaşadıklarından yola çıkarak anlattılar... İSTER alıntı deyin, ister ç-alıntı... Ya da arak... İntihal, fikir eserlerine ... DEVAMI>>

  • Orhan Bursalı - Şifre, ÖSYM, Bilimsel Yayında Etik Dışılık - (CBT)

    Cumhuriyet Bilim Teknik, 08.04.2011Olmayacak şey değil... Tepeden tırnağa etikdışılığın sarıp sarmaladığı bir toplumu yöneten organların ve kurumların, Türkiye’nin en önemli sınavında belirli bir kesimi koruyup kollaması çok normaldir. Eğer iktidarda yandaşlık varsa, yandaş koruma/ kollama/ atam... DEVAMI>>

  • Prof. Dr. Metin Balcı - Yüksek sayıda makalelerin sırrı! (CBT)

    Cumhuriyet Bilim Teknik, 08.04.2011 Prof. Dr. Metin Balcı,Türk bilim camiasının 2010 yılında en çok yayın yaptığı ilk 10 bilimsel derginin analizini” yaptı. Buna göre toplam 21.529 makalenin %10’nun çok düşük düzeyde ve üstelik para ödenen dergilerde yayımlandığını saptadı. mbalci@metu.edu.tr, TÜBA ... DEVAMI>>

  • Akademik Hırsızlık ( Güncel Anestezi )

    Son yıllarda gerek yurtiçi gerekse yurtdışı bilim çevrelerinde bu söz sıkça duyulmaya başlandı. Yazılar geri çekildi, istifalar gündeme geldi, özürler dilendi. Bu durum yazarlara olduğu kadar tanınmış yayın kuruluşlarına da saygınlık kaybettirdi. Artık bilim literatüründe yer alacak yazılı materyal ... DEVAMI>>

.


.