NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

17 Ekim 2011

Ömer Dinçer'in intihali sayfa sayfa raporlandı! (soL Haber)

Üniversite Konseyleri Derneği, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in intihalini sayfa sayfa raporladı. Ayrıntılı raporu internet sitesinde yayınlayan dernek, Dinçer'in istifa etmesi gerektiğini açıkladı.
Üniversite Konseyleri Derneği AKP hükümetinin “ustalık” döneminin yeni Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, Doç. Dr. Yahya Fidan’la birlikte yazdığı “İşletme Yönetimine Giriş (1995)” ve “İşletme Yönetimi (1996)” kitaplarında intihal yapıldığını geniş bir incelemeyle ortaya koydu ve akademik unvanının geri alınması için bir açıklama yayınladı.
Ömer Dinçer, intihal gerekçesiyle 2005 yılında YÖK tarafından öğretim üyeliğinden çıkarılma ile cezalandırılmış ve bu karara karşı Ömer Dinçer’in temyiz istemi Danıştay tarafından reddedilmişti. YÖK’ün yapısı AKP’yle daha uyumlu çalışacak şekilde değiştikten sonra 2010 yılında Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki YÖK öğretim üyeliğinden çıkarma kararını kaldırdı. Ömer Dinçer Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra intihalin yeniden gündeme gelmesi üzerine “İntihal suçlamasının arkasında Ergenekon var” demişti.
ÜKD tarafından yapılan açıklamada Dinçer’in açıklamalarının aksine yapılan intihalin arkasında bilim etiğini hiçe sayan, bilim hırsızlığını kutsayan, bilimsel değerlerini umursamayan zihniyetin olduğu vurgulanıyor.
Ayrıca açıklamada 29 Aralık 2010 tarihli YÖK Müşterek İnceleme Raporu’nda her iki kitapta da bazı usul, gösterim biçimi, ifadelendirme yetersizlikleri olduğu fakat eserlerin intihal açısından değil, bilimsel yazım ve alıntı yapma kurallarına uyum kalitesi açısından değerlendirilebileceğinin belirtildiğine ve bilimsel yazım ve alıntı yapma kurallarına uyulmamasının başlı başına intihalin tanımı içinde yer aldığına işaret ediliyor.
ÜKD, Ömer Dinçer’in intihale konu olan kitabının ilgili sayfalarını, intihal yapılan Tamer Koçel’in kitabıyla karşılaştırmalı olarak internet üzerinden yayınladı. Raporda, intihal yapıldığı görülüp eşleştirilen, Dinçer'in kitabından 34 sayfa, Koçel'in kitabından ise 72 sayfa yer alıyor.
İntihal gerçekleştirilirken kullanılan dört yönteme yer veren açıklama Ömer Dinçer’in ve Yahya Fidan’ın akademik unvanlarının geri alınması çağrısıyla sonlanıyor.
(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.