NEDEN ?

https://plagiarism-turkish.blogspot.com


Yükseköğretimde Gözetim ve Denetim - Yasal Çerçeve ve Uygulamalar -
Devlet Denetleme Kurulu Raporu (2009) lütfen tıklayın
2547 sayılı Kanun’da öğretim elemanlarının disiplin suçlarına ilişkin yapılması düşünülen değişiklikler hakkında Bilim Akademisi’nin raporu (2016) lütfen tıklayın

21 Ağustos 2014

Dr. Tansu Küçüköncü (*) - 90 Yıllık Gazi Üniversitesi'nin Kendi Yüksek Lisans Tezinden “KLONLANMIŞ” Doktora Tezi

Halil İbrahim Dursun'u, yayından atılan tamamen çalıntı makelesinin gazetelerde haber olmasından hatırlıyorsunuz. 

Communications in Nonlinear Science and Numerical Simulation dergisi, Mayıs 2009 tarihli “A simple analytical EAM model for some bcc metals” başlıklı makaleyi, Mayıs 2010'da başkalarına ait 1996 tarihli bir makaleden tamamen çalıntı olduğu için yayından attı (RETRACTED

Makaledeki diğer yazarlar Ziya Burhanettin Güvenç (rektör, Çankaya Üniversitesi) ve Ergün Kasap'tı. 

Çalıntıda zaman aşımı olmadığı halde, YÖK Yüksek Disiplin Kurulu, Temmuz 2012'de zaman aşımı oldu diyerek yayından atılan  tamamen çalıntı makaleyi örtbas etmiş. 

Bu örtbas, akademik aktivistlerin tepkisini çekerken, dikkatlerini de Halil İbrahim Dursun'a çekti. Halil İbrahim Dursun'un doktora ve yüksek lisans tezleri, tez arşivinde gizlenen veya sansürlenen 150.000'den (arşivin % 50'den fazlası) fazla tez arasındaydı. Tezlere güçlükle ulaşılabildi. Tezlere ulaşılır ulaşılmaz, tez arşivinin neden gizlendiği – sansürlendiği, bir kez daha apaçık görüldü. 

Kolayca tahmin edilebileceği üzere,  Halil İbrahim Dursun'un doktora tezi “% 73.24 KENDİ YÜKSEK LİSANS TEZİNDEN ÇALINTI” ! 
Halil İbrahim Dursun'un 71 sayfalık doktora tezinin ilk 52 sayfası (sf. 1..52), nokta virgül atlamadan, ekleme çıkarma yapılmadan, blok halde, 63 sayfalık kendi yüksek lisans tezinin ilk 57 sayfası (sf. 1..57) ile tamamen aynı. ÇALINTI oranı : % 100. 

Halil İbrahim Dursun'un doktora tezinin “Sonuç ve Tartışma” kısmı (sf. 69..71), kendi yüksek lisans tezinin “Sonuç ve Tartışma” kısmı (sf. 58..59) ile aynı : cümleler, kelimeler harmanlanmış, aynı şeyler farklı kelimelerle anlatılmış, şişirilmiş. 

Doktora tezindeki 80 Kaynak'tan (sf. 72..77), 64 tanesi kendi yüksek lisans tezindeki Kaynak (sf. 60..63) ile aynı : kaynakların sırası değiştirilmiş, 16 adet eklenmiş. 

Yayından atılan çalıntı makale, Halil Ibrahim Dursun'un kendi yüksek lisans tezinden çalıntı doktora tezinden türetilmistir. Çalınan makale (1996), yüksek lisans  tezinden (1996) eskidir, ve açıkça göstermektedir ki yüksek lisans tezi de ÇALINTIdır. 

Eylül 2013'te Halil İbrahim Dursun'un “KENDİ YÜKSEK LİSANS TEZİNDEN ÇALINTI DOKTORA TEZİ” nin iptal edilmesi için başvurdum. 

15.01.2014 tarih ve 96 sayılı, Şeref Sağıroğlu (enstitü müdürü) imzalı rektörlüğe (bilgi edinme birimi) hitaben Gazi Üniversitesi (Fen Bilimleri Enstitüsü) yazısı ile Etik Kurul'a gönderilmeksizin başvurum örtbas edildi. 

Örtbasa itiraz ettim. 

Halil İbrahim Dursun'un “KENDİ YÜKSEK LİSANS TEZİNDEN ÇALINTI DOKTORA TEZİ” iptal edilmesi başvurum, Gazi Üniversitesi Etil Kurulu'na gönderildi. 

Gelişmeler duyurulacaktır

(*)  Dr Tansu KÜÇÜKÖNCÜ : 2001 başından beri “elverişli eko sisteme yerleşen bakteri kolonisi  benzeri hızla çoğalan zehirli sarmaşık gibi ülkemiz üniversitelerini kuşatarak boğan, çürüten, kokutan, ve çökerten” “akademik sahtekarlık gelenekçileri”ne karşı insan hakları mücadelesi vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.

!

Türkiye yırtıcı, şaibeli, sahte ve fake dergilerde en çok yayın yapan 3. ülke

Predatory journals: Who publishes in them and why? - Selçuk Beşir Demir Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Elsevier tarafınd...

Predatory journals: Who publishes in them and why?

.....................................................................


...
...
...

* Rastgele Yazılar




.